bitnation banner mountain

Νέα πλατφόρμα βασισμένη στο Ethereum για τη βελτίωση των υπηρεσιών διακυβέρνησης

Κοινοποίησέ το

Μεγάλα χρηματικά ποσά χάνονται  στην προσπάθεια  να λυθούν θεσμικά προβλήματα στο πλαίσιο παροχής κρατικών υπηρεσιών.

Μόλις τον Νοέμβριο του 2017, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεσμεύτηκε 20 εκατομμύρια λίρες στερλίνες (περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ). Ακριβώς όπως η Fintech έχει αναδειχθεί ως ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους σύγχρονους βιομηχανικούς τομείς.

Οι βασικές υπηρεσίες τις οποίες υποστηρίζει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει η πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου , μέσω του επίσημου δημοτικού ιστότοπου της χώρας, είναι “η μείωση των εμπλοκών κυκλοφορίας, η απελευθέρωση του χρόνου των εκπαιδευτικών και η βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών που επισκέπτονται τον γενικο ιατρο τους .

Υπάρχουν θέματα διοικητικής μέριμνας τα οποία δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, αυτά φαίνονται να είναι θέματα τα οποία μπορούν απλά να επιλυθούν μέσω βελτιωμένων διαδικασιών: ως εκ τούτου, η βελτίωση τους μέσω της τεχνολογίας είναι ένα λογικό επόμενο βήμα όταν εξετάζεται ο ρόλος της αυτοματοποίησης στη βιομηχανική ανάπτυξη.

Το πρόβλημα με τα έθνη

Το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις των εθνικών κρατών προσκολλώνται στην εξουσία τους να ελέγχουν αυτές τις διαδικασίες παρά την ανικανότητά τους να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες εκθέτει ένα σημαντικό κενό στο υπάρχον σύστημα. Εάν άλλοι μπορούν να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες τότε ίσως είναι καιρός να αφαιρέσουμε εντελώς αυτόν τον απαρχαιωμένο μεσαίωνα και τη σπατάλη των δαπανών για τα οποία πληρωνει ο λαος.

Υπό αυτό το πρίσμα: πολλοί πολίτες αισθάνονται απαλλαγμένοι από τις κανονιστικές δομές τις οποίες διέπουν τη ζωή τους . Ένας λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι η εκπροσώπηση από έναν υποψήφιο που δεν έχει πίστη στο εθνικό / διεθνές πολιτικό επίπεδο. Μια άλλη μπορεί να είναι μια αναμφισβήτητη εγγενής αναποτελεσματικότητα που ενεργοποιείται και ενθαρρύνεται από τα υπάρχοντα συστήματα διακυβέρνησης.

Όταν σκέφτεστε το θέμα της κυριαρχίας, τα πρώτα πράγματα που κατά πάσα πιθανότητα έρχονται στο νου είναι τα περιοριστικά σύνορα της γεωγραφικής θέσης και η κυρίαρχη πολιτική ηγεσία των εθνικών αρχών. Ακόμη και στις επονομαζόμενες δημοκρατικές διοικήσεις, αυτές οι αρχές διοικούνται συνήθως από ένα πολιτικό κόμμα που δεν έχει λάβει περισσότερο από 55 τοις εκατό της λαϊκής ψήφος (ή ακόμα λιγότερο για τις κυβερνήσεις συνασπισμού).

Τα καθεστώτα, καλοήθη ή όχι, έχουν αποδειχτεί ότι παρεμποδίζουν την κοινωνική, τεχνολογική και οικονομική πρόοδο με πολλούς τρόπους – όπως και το εμπόδιο μεταξύ κυβέρνησης και τεχνολογίας.

Αποκεντρωμένη αγορά για κυβερνητικές υπηρεσίες

Το «Bitnation» χαρακτηρίζεται ως λύση βασισμένη στο Blockchain για τα μειονεκτήματα ή την απουσία υπηρεσιών που παρέχονται από τις παραδοσιακές κυβερνήσεις ή τους «παρόχους υπηρεσιών», όπως ονομάστηκαν από τον ιδρυτή της Bitnation και τον διευθύνοντα σύμβουλο Susanne Tarkowski Tempelhof όταν μίλησαν στο Max Keizer της RT.

Το Bitnation επιδιώκει να πρωτοπορήσει σε αποκεντρωμένη και διαφανή σύμβαση βασισμένη στην σύμβαση και να βοηθήσει να ξεπεραστούν τα πολιτικά, οικονομικά και γεωγραφικά εμπόδια που δημιουργούν τα σύνορα και η υπέρβαση των κανονισμών. Αντικαθιστώντας τις δομές που παραδοσιακά παρέχονται από αυτά τα έθνη-κράτη? αυτή η νέα πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνολογία Ethereum έχει ως στόχο να παρέχει υπηρεσίες ανώτερης ποιότητας που είναι “καλύτερες, φθηνότερες και πιο δίκαιες με κατανεμημένο και εθελοντικό τρόπο”.

Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορους ανταγωνιστικούς “παρόχους υπηρεσιών” χωρίς να χρειάζεται να συμμορφώνονται με τον τόπο ή τον γενικευμένο φόρο χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Ο διπλός χαρακτήρας της οικονομίας τους που δεν είναι εμπορεύσιμοι (μάρκες μη εμπορεύσιμης φήμης και εμπορεύσιμα “PAT” ή “Pangea Arbitration Tokens”) έχει ως στόχο να αποθαρρύνει ενεργά τη διαφθορά.

Μια υπηρεσία στυλ ρολογιών που βασίζεται σε Blockchain έχει οριστεί ως μια από τις πρώτες υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν και θα λειτουργήσει ως μία από τις πρώτες περιπτώσεις πραγματικής χρήσης της πλατφόρμας.

πηγή: cointelegraph.com

Αφήστε μια απάντηση

Scroll to top