Ειδικός πράκτορας της IRS: Η κρυπτοοικονομία είναι το μέλλον, υπάρχει όμως υψηλός κίνδυνος εξαπάτησης.

Κοινοποίησέ το

Ο επικεφαλής της IRS προειδοποιεί για τεράστιο κίνδυνο εξαπάτησης κατά την διάρκεια του 2022 σε NFT και κρυπτονομίσματα καθώς η ζήτηση ολοένα αυξάνεται. Ένας κορυφαίος ειδικός πράκτορας της Εσωτερικής Υπηρεσίας εσόδων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ανακοίνωσε σε ομιλία του σε Συνέδριο, ότι τα NFT και τα κρυπτονομίσματα είναι το μέλλον, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η  χειραγώγηση και η απάτη εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα στο χώρο της κρυπτοοικονομίας. Ο Ryan Korner από το γραφείο του τμήματος εγκλημάτων της IRS Los Angeles έκανε σχόλια κατά την διάρκεια μίας εικονικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα από την Νομική σχολή του USC Gould, όπως ανακοινώθηκε από το Bloumberg: “απλώς παρατηρούμε πληθώρα απάτης”.

Ανέφερε επίσης, ότι το τμήμα εγκληματικής έρευνας αναγνωρίζει την σημαντική ανάπτυξη του τομέα κρυπτογράφησης, αλλά τόνισε ότι η χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν περιορίζεται μόνο στις πληρωμές και στις συναλλαγές. Περιέγραψε διαφόρων ειδών παράνομες συμπεριφορές όπως εξαπάτηση, ξέπλυμα χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς και φοροδιαφυγή. Ο Korner τόνισε ότι οι επενδυτές υψηλού προφίλ έχουν την δυνατότητα να επηρεάζουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων με ένα και μόνο σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ερμηνεύοντας τρόπους χειραγώγησης της αγοράς. Μίλησε επίσης, για την ανάμειξη διασημοτήτων στον χώρο, ενδεχομένως σκεπτόμενος παραδείγματα όπως η Kim Kardashian και ο Floyd Mayweather Jr., οι οποίοι πρόσφατα εμφανίστηκαν στην προώθηση ενός ύποπτου Token με την επωνυμία EthereumMax. O Korner είπε συγκεκριμένα: “Η έρευνα μας δεν αφορά απαραίτητα στην αναζήτηση διασημοτήτων, όταν όμως προκαλούν με κραυγαλέα σχόλια και συμπεριφορές είναι σαν να μας προσκαλούν για έλεγχο. Κι αυτό κάνουμε”.

Αυτός ο χώρος είναι το μέλλον.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Korner δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίο το τμήμα εκπαιδεύει ενεργά τους πράκτορές του σε θέματα σχετικά με την κρυπτοοικονομία και τα NFT, είναι επειδή ο χώρος αυτός είναι το μέλλον. Μίλησε επίσης, για την συνεργασία με άλλες Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην προσπάθεια να διατηρήσουν προβάδισμα έναντι των απατεώνων.

Ο συνολικός αντίκτυπος του εγκλήματος της κρυπτογράφησης αναμένεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο εντός του 2022.

Κατόπιν έρευνας της υπηρεσίας έχουν κατασχεθεί κρυπτονομίσματα αξίας 3,5 δις$, τα οποία συνδέονται με οικονομικές παραβάσεις του έτους 2021, ποσοστό 93% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα, με 80 συνολικά υποθέσεις στο ενεργητικό της υπηρεσίας, οι οποίες αφορούσαν παραβιάσεις συνδεδεμένες με την κρυπτογράφηση, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Korner.

 

Αφήστε μια απάντηση

Scroll to top