Προσοχή στα “νεκρα” νομίσματα

Κοινοποίησέ το

Πάνω από χίλια κρυπτονομίσματα είναι πρακτικά νεκρά σύμφωνα με την αναφορά του techcrunch. Τα δεδομένα για τη νέα αναφορά συλλέχθηκαν από τα site της coinopsy  και deadcoins.

 

“Νεκρό” χαρακτηρίζεται το κρυπτονόμισμα που έχει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά: ” εγκαταλειμμένο, απάτη, πεσμένη ιστοσελίδα , δεν έχει κόμβους ,παρουσιάζει προβλήματα με το πορτοφόλι του , έχει ελάχιστη αξία ή οι ομάδα ανάπτυξης του το έχει εγκαταλείψει .

 

Υπάρχουν 247 “νεκρά” νομίσματα σήμερα στην λίστα του coinopsy. Περιλαμβάνεται  και το περίφημο bitconnect που έπαψε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2018 και περιγράφεται ως την μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη πυραμίδα στον κόσμο τον κρυπτονομισμάτων  έως τώρα.

Στην λίστα του deadcoins βρίσκονται άλλα 830 “νεκρά” κρυπτονομίσματα . Μέσα στα πολλά μπορούμε να βρούμε και το titanium Blockchain Infrastructure Service ICO  που την λειτουργία του τερμάτισε η επιτροπή ασφάλειας του συναλλάγματος(SEC) αμερικής για αδιαφανείς και παράνομες πρακτικές.

 

Σύμφωνα με το SEC το Titanium μάζεψε επενδύσεις ύψους $ 21 εκατομμυρίων  από τους επενδυτές παγκοσμίως . Στην ανακοίνωσή του προειδοποιεί τους επενδυτές για τα ICO’s και το εξαιρετικά μεγάλο ρίσκο που περιέχει η επένδυση σε αυτά :

“ Έχοντας μελετήσεις αρκετές περιπτώσεις αδιαφανών και ύποπτων ICOs  συνιστούμε στους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πού επενδύουν τα χρήματά τους “

 

Το ύψος συναλλαγών για τα ICOs  μέχρι στιγμής το 2018 είναι ήδη το διπλάσιο του 2017 και από αυτά το $1 δίσ έχει επενδυθεί σε νεκρά κρυπτονομίσματα.

 

Στις 21 Ιουνίου  ο CEO του Nasdaq Adena Friedman προειδοποίησε ότι οι μικροεπενδυτές διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να επενδύσουν τα λεφτά τους σε ICOs χωρίς ή με με ελάχιστη εποπτεία και έλεγχο .

Νωρίτερα του Ιουνίου ο ευαγγελιστής των κρυπτονομισμάτων John McAfee δήλωσε ότι θα σταματήσει να προμοτάρει ICOs μετά από “εισήγηση” του SEC .

πυγή εικόνας: altcoinera.com

Αφήστε μια απάντηση

Scroll to top